Nadina

Nadina

Monday 2 February 2015

Clipele cu tine...

Nu există nici o fărâmă de egoism în acele momente în care decizi ca astăzi să te perinzi singură, cu gândurile tale, pe alei bătute de vânt, străbătute de destinul atâtor frunze frumos colorate de magia ce-o aduce cu sine - toamna...și îi permiți soarelui să înceapă un joc drăgălaș în buclele tale, îmbrățișându-te cu toată căldura, sărutându-te cu toată lumina. Pași mărunți, pe alei deschise atâtor vise...
Și mai sunt și acele zile când rochia preferată îți vine iarăși perfect și pornind la brațul toamnei,cutreieri de-a lungul rafturilor din bibliotecă, alegând cele mai vechi file ce-ți fac sufletul să cânte, cele mai minunate titluri ce te completează, cei mai minunați autori, martori la coacerea ta din adolescență până la adultul ce te formezi, încă, astăzi.
Și mulțumită de o zi oarecare, pornești către casă cu gândul senin că soarele ține și astăzi cu tine și că te vei putea bucura de o lectură binemeritată în foișorul viselor, în sânul blând al toamnei ce foșnește sub pașii-ți și te-ncântă cu felurite culori ce-și țes povestea în tufe superbe de crizanteme.
 Și stau pe spate, adulmecând tot ce e sinonim cu viața. Țin la piept o carte, din când în când îmi simt creștetul sărutat de frunzele cireșului care gonesc, nu știu nici ele încotro...
E atâta armonie în om când gândul e împăcat cu sine, când starea interioară se completează  perfect cu tabloul abia zugrăvit al toamnei...clipele cu tine sunt sfinte, omule! Nu le da, nu le trăda, fiindcă singure nu pleacă de la tine! Acordă-ți momente, fii îngăduitor sau exigent când e necesar - cu tine...dar nu te trăda tu însăți! Clipele cu tine sunt ce ai mai de preț! Fii simplu în comportament, echilibrat în gândire...și eliberează-te de orice tensiune, de orice Iuda care încearcă să ți se substituie pentru a-ți vinde sufletul! Sufletul, cea mai durabilă și migăloasă lucrare...cea mai de preț avuție pe care un om o poate avea!

No comments:

Post a Comment