Nadina

Nadina

Friday 21 June 2013

Despre oameni...


În itinerariul nostru prin viaţă ne este dat să cunoaştem multe persoane, fiecare dintre acestea având preocupări, destine, caractere diferite; altele asemănătoare. Să nu ne pară rău de nicio cunoştinţă. Fiecare persoană pe care o remarcăm sau care ne remarcă, în parcursul nostru, imprimă anumite ecouri în devenirea noastră.
Uneori sunt oameni deosebiţi, meniţi să-i întâlnim şi să ne întâlnească. Un câştig real, pentru noi. Oameni care în atingerea lor, vindecă sufletul de toate. Sunt cei pe care vrei să îi păstrezi cât mai mult în vecinătatea ta, oameni pentu veşnicie.
Alteori, sunt şi persoane nu întotdeauna bineintenţionate în ceea ce ne priveşte. Persoane, care în trecerea lor, lasă multă zgură. Însă, toate acestea, sunt lecţii de viaţă şi pentru viaţă, menite să ne călăuzească paşii în propria devenire ca OAMENI integri.
E mare lucru să fii OM! Puţini sunt cei care merită să poarte acest atribut, puţini sunt cei care poartă întru totul această calitate, care îşi îmbracă sufletul de ea. Oamenii se împart în multe categorii, iar noi ne pripim adesea să realizăm clasificări în acest sens. OMUL e UNIC! Ferice de cel care, mergând seara la somn, îşi poate aşeza creştetul pe pernă având conştiinţa împăcată. Fericit cel care luptă necontenit să îşi menţină integritatea sufletească, făcându-i fericiţi prin aceasta şi pe cei din jurul lui.
Cu siguranţă nu ne întrebăm des, dar ne putem trezi în jurul acestei problematici:"Ce este OMUL?" şi vom putea constata cât de dificil este să dăm un răspuns acestei întrebări.
OMUL - e ceea ce simţi şi ţi se imprimă în suflet la prima vedere, prima strângere a mâinii în semn de încurajare, primul sărut pe creştet în semn de consolare, prima îmbrăţişare în semn de dor...
OMUL începe de la primul gest de dăruire şi atâta timp cât va păstra această credinţă, OMUL nu se va sfârşi...

No comments:

Post a Comment